Refleksanheng med hank/ring

Når høsten sniker seg på, da må både store og små huske på å bruke refleks. Refleksene som henger fra jakka og dingler gjør deg synlig i trafikken. Putt gjerne en i hver jakkelomme, for plutselig er det noen som har glemt å ta med, da er det lurt å ha noen ekstra. Et lurt tips er å bruke våre små metallklips for å feste refleksen i jakka i stedet for de gammeldagse sikkerhetsnålene som både lager hull i klærne og som ofte går i stykker etter kort tid. For barna kan det være ekstra stas å få en refleks som henger fast på barnehage- eller skolesekken i favorittfargene og med navn! Kanskje de vil være med å lage selv også? For denne typen reflekslenke er det lurt å bruke en karabinkrok eller nøkkelring som feste. Og du, reflekslenke passer utmerket på alt fra laptop-bager til vesker også. Vårt store utvalg av perler gjør at alle kan finne noen fargekombinasjoner de liker, fra det mørke og røffe til det sarte og elegante. 

Her hos Min Lille Hobby selger vi CE-merkede reflekser. Det kan du lese mer om her. Husk at reflekser også blir gamle og dårlige – bytt ut refleksen når den begynner å få mye riper.

Merk at reflekslenkene ikke er ment å være leker for barn under 3 år.

Begynn med å legge frem det du trenger, og legg gjerne perlene i den rekkefølgen du ønsker før du trer det på tråden, det sparer deg for litt arbeid. Her har vi brukt treperler blandet med motivperle i silikon. Du kan kombinere det akkurat slik du ønsker selv, men treperlene er en del lettere enn silikon og vi synes derfor treperler passer perfekt å bruke på en reflekslenke til for eksempel jakken eller dressen, mens silikonperler passer utmerket på sekken eller veska.

Du trenger:

Karabinkrok eller nøkkelring
Tråd (vi anbefaler polyester 1,5 mm)
Refleks
2 sikkerhetsperler
Treperler
Silikonperler
Motivperler
Saks
Lighter
Nål

Tre en ende av tråden gjennom ringen på refleksen og tre så begge trådendene gjennom det lille hullet av sikkerhetsperlen. 

Lag en vanlig dobbelknute på en av trådendene. Klipp av noen millimeter fra knuten, fryns opp tråden og brenn forsiktig. Press den smelta trådenden rundt knuten så godt du kan for ekstra holdbarhet (pass på så du ikke brenner deg). 

Trekk i den lange trådenden for å skjule knuten inni sikkerhetsperla.
Tre nålen på tråden og tre på perlene du ønsker å ha på lenken. Avslutt perlerekken ved å tre tråden gjennom det store hullet på den andre sikkerhetsperlen. 
Tre så tråden gjennom karabinkroken og ned gjennom det lille hullet av sikkerhetsperlen. Stram godt. 
Lag en dobbelknute nært det store hullet på sikkerhetsperlen slik at tråden strammes og reflekslenken blir jevn.
Klipp tråden noen millimeter fra knuten, fryns og brenn. 

Vipps så har du ditt eget personlige refleksanheng!