Smokkesnor – DIY

Smokkesnor – DIY

Denne instruksjonen er laget av minlillehobby.no. Sikkerhet er ekstremt viktig å ha fokus på når du lager smokkesnorer med perler til den lille. Mer informasjon om dette finner du under kategorien sikkerhet på nettsiden. Du finner også en videoveiledning for montering av smokkelenke på bloggen. Alle produktene du trenger får du kjøpt hos minlillehobby.no. En viktig sikkerhetsregel er at maks lengde på en smokkesnor ikke må overstige 22 cm, målt uten clips.

Fordelen med en smokkesnor er at barnet ikke mister smokken, og den er derfor lettere å holde ren. I tillegg kan den være fin å bite på når den barnet klør i gommene. Denne instruksjonen bruker smokkesnorring. Dersom barnet bruker smokk med hank, kan ringen byttes ut med en løkke, som man lager med polyestertråden.

Du trenger:

Finn frem produktene du ønsker å bruke til smokkesnoren. Legg dem foran deg i ønsket rekkefølge, og mål lengden. Av sikkerhetsmessige årsaker er det er viktig at snoren ikke er lengre enn 22 cm uten clips.

Legg polyestertråden dobbelt, og fest den til smokkesnorringen som vist på bildet.
Tre alle perlene på polyestertråden. Den siste perlen på snoren er en sikkerhetsperle. Inni denne kan man gjemme knuten på tråden.
Når alle perlene er perlet på tråden, lager du en knute på tråden. Deretter skyver du sikkerhetsperlen over knuten for å gjemme den.
Fest clipsen til smokkesnoren som vist på bildet.
Knyt en dobbeltknute, og klipp av endene.
“Sveis” trådendene sammen med knuten. Dette gjør du ved å smelte tråden med en lighter. Her er det viktig at “sveisingen” gjøres ordentlig, slik at knuten ikke går opp.
Dra hardt i smokkesnoren for å forsikre deg om at knuten holder.

Bruk gjerne #minlillehobby hvis du legger ut bilde på instagram. Vi gleder oss til å se hva du har laget. Trenger du hjelp med smokkesnoren din, ta kontakt på info@minlillehobby.no. Vi hjelper deg gjerne!

X