Informasjon

Sikkerhet

Det er selvfølgelig svært viktig for oss at alle produktene som tilbys på Minlillehobby.no og som brukes til å lage baby-tingene er trygge og oppfyller kriteriene for godkjennelser rettet mot regelverket rundt sikkerhet. Det betyr at alle våre silikon- og treprodukter er 100% BPA- og giftfrie, samt at de oppfyller kravene til EN71-3.

Når du lager smokkesnorer, biteleker eller andre ting til babyen, så er det du som har ansvaret for at det ferdige produktet oppfyller kravene til sikkerhet og blir et trygt produkt. Før du begynner anbefaler jeg at du går inn og ser på filmene som vi har laget under kategorien «How-to», eller laster ned en gratis PDF-fil som veileder deg gjennom prosessen steg for steg. PDF-en ligger under kategorien «Oppskrifter». Da får du en bedre forståelse og en god rettesnor før du starter den kreative prosessen med å lage det unike og personlige produktet til barnet ditt.

Når du lager en smokkesnor eller biteleke er det viktig at den ikke er lenger enn 22 cm, målt uten clips. Dette er fordi babyen/barnet kan få snoren viklet rundt halsen med fare for kvelning. Du må bruke de riktige perlene og et polyester/satin-snøre på 1,5 mm. Dette på grunn av at når du knyter endene sammen bruker du en lighter til å «smelte/sveise» trådene sammen med knuten. Det er generelt et veldig viktig prinsipp at du når du bruker perler som barnet kan sette i halsen, så tråden sveises sammen.

Test alltid produktet du har laget før du gir det til barnet. Dette gjør du ved å se over perlene og dra hardt i produktet/snøret, sånn at du er helt sikker på at knutene er sikre og ikke vil gå opp igjen. Jeg anbefaler at du med jevne mellomrom tester leken på denne måten. Gir du for eksempel bort en smokkesnor i gave, så informer den som får gaven om dette også.

Ønsker du enda mer informasjon, har spørsmål eller ønsker dokumentasjon på våre produkter, så kontakt oss gjerne på mail: Info@minlillehobby.no.

Rengjøring

Når du skal rengjøre produktene så bruk en fuktig klut. Det er viktig at du ikke bruker noen form for rengjøringsprodukter som inneholder kjemikalier.

X