Ammesmykke – DIY

Ammesmykke – DIY

Denne instruksjonen er laget av @minlillehobby.no. Sikkerhet er ekstremt viktig å ha fokus på når du lager leker til den lille. Les mer om dette under kategorien sikkerhet på nettsiden. Alle produktene du trenger til ammesmykket får du kjøpt hos minlillehobby.no.

Hva er egentlig et ammesmykke?

Ammesmykket er et smykke som mor har rundt halsen under amming. Barn blir lett uoppmerksomme under amming og mer opptatt av omgivelsene rundt seg. Smykket fanger oppmerksomheten til barnet under ammingen, og det hjelper barnet til å holde seg fokusert og rolig.

Har du større barn også, kan det være fint å lage ammesmykket sammen med dem. Dette er en aktivitet som anbefales fra tre år og oppover. Et hjemmelaget ammesmykke er også en fin og personlig gave til andre nybakte mødre.

Slipp kreativiteten løs, og lag ammesmykker i ulike farger og varianter. Det gjør ammesmykkene mer spennende å utforske for barnet.

Du trenger:

Finn frem produktene du ønsker å bruke til ammesmykket ditt. Legg dem foran deg i ønsket rekkefølge, slik får du et helhetsinntrykk av smykket.

Tre den ene delen av sikkerhetsspennen på tråden.
Lag et par knuter i trådenden. Pass på at knuten blir så stor at sikkerhetsspennen ikke kan gå av tråden. “Sveis” knuten ved å smelte tråden med en lighter.
Dra tråden ned i sikkerhetsspennen slik at knuten ikke vises. Lag en ny knute på undersiden av sikkerhetsspennen.
Tre på alle perlene. Bestem selv hvor langt smykket skal være, og hvor mange/hvilke perler du vil bruke. Når du har tredd på alle perlene, fester du den andre delen av sikkerhetsspennen på samme måte som den første delen.
Hvis du ønsker at perlene skal holde seg på plass på midten av smykket, lager du en knute før første, og etter siste perle.

Del gjerne bilde på instagram med #minlillehobby. Vi synes det er gøy å se hva du har laget!
Trenger du hjelp med ammesmykket ditt, ta kontakt på info@minlillehobby.no. Vi hjelper deg gjerne!
X